Auditorning axloq kodeksiga rioya etish burchlarining afzalliklari (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2024)
Axloq – kishilarning bir-birlariga, oilaga, jamiyatga boʻlgan munosabatlarida namoyon boʻladigan xatti-harakatlari, xulq-atvorlari, odoblari majmui. Huquqdan farqli ravishda axloq talablarini bajarish-bajarmaslik maʼnaviy taʼsir koʻrsatish shakllari (jamoatchilik tomonidan baho berish, qilingan ishni maʼqullash yoki qoralash) bilan belgilanadi. Axloqni etika fani oʻrganadi. Shu bilan birga albatda har bir kasbning o'zining axloqiy me'yorlari bor, shu qatorda auditorlik kasbini ham