MAQSUD SHAYXZODANING ILMIY-USLUBIY MEROSI VA UNING BUGUNGI AHAMIYATI (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2025)
Ushbu maqolada Maqsud Shayxzodaning ilmiy-uslubiy asarlari tahlil qilinadi hamda ularning bugungi adabiy tanqid, tilshunoslik va tarjimashunoslik sohalaridagi o‘rni yoritiladi. Shayxzodaning ilmiy qarashlari zamonaviy ilmiy tadqiqotlar va adabiy jarayonlarga qanday ta’sir etayotgani tahlil qilinib, uning uslubiy merosidan kelajakda foydalanish istiqbollari ko‘rib chiqiladi.