BYUDJET-SOLIQ SIYOSATINING IQTISODIY MOHIYATI (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2025)
Mazkur maqolada byudjet-soliq siyosatining iqtisodiy mazmuni, asosiy maqsadlari, uning mamlakat iqtisodiyotiga ta'siri, soliqlar orqali tartibga solish vositalari, shuningdek, fiskal siyosatning turlariga oid masalalar yoritilgan. Byudjet-soliq siyosati davlatning iqtisodiy rivojlanishga aralashuvi va iqtisodiy jarayonlarni tartibga solishdagi asosiy mexanizm sifatida ko‘rib chiqiladi.