Markaziy Osiyo xalqlari tarixini yoritishda ilgari surilayotgan yangicha konsepsiyalar (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2025)
Markaziy Osiyoda millatlararo munosabatlar alohida ahamiyat kasb etadi. Ushbu maqolada ko‘p millatli Markaziy Osiyo etnosiyosatining muhim jihatlari haqida fikr-mulohazalar haqida so‘z boradi. Mintaqada qadim zamonlardan buyon yashovchi etnik guruhlar va elatlar o‘rtasida madaniy, iqtisodiy, siyosiy munosabatlar vujudga kela boshlagan. Markaziy Osiyoning etnik xaritasi ko‘p asrlar davomida deyarli o‘zgarmasdan kelmoqda.Ilmiy adabiyot ma’lumotlaridan foydalanish va ko‘plab olimlar tomonidan olib borilgan tadqiqotlar natijalari Markaziy Osiyoda millatlararo munosabatlarning tarixiy jihatining murakkabligini va mintaqadagi xavfsizlik muammolarni aniqlash va echim topish doirasida mintaqada millatlararo munosabatlarni o‘rganish dolzarbligini ko‘rsatmoqda.