ЎЗБЕКИСТОНДА КАРТОШКА УРУҒЧИЛИГИ ТИЗИМИНИНГ ИҚТИСОДИЙ САМАРАДОРЛИГИНИ ОШИРИШ ИСТИҚБОЛЛАРИ (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2025)
Мақолада Ўзбекистонда картошка уруғчилиги тизимининг ривожланиш ҳолати, иқтисодий самарадорлик ва ривожлантириш имкониятлари ўрганилган. Озиқ-овқат хавфсизлигини таъминлашда ресурслардан ва “in vitro” кўпайтириш усулидан фойдаланиш, шу билан бирга, картошка уруғчилигида иқтисодий самарадорликни ошириш ҳамда барқарор бозор тизимига ўтиш бўйича таклиф ва тавсиялар ишлаб чиқилган.