BO‘YOQLAR ORTIDAGI OVOZ: RANGTASVIR ORQALI JAMIYATGA MUROJAAT (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2025)
Ushbu maqolada rangtasvir san’atining jamiyat bilan muloqotdagi o‘rni, uning vizual vosita sifatidagi mohiyati va ijtimoiy muammolarga badiiy yondashuvi yoritiladi. Rassomlar o‘z asarlari orqali nafaqat go‘zallikni, balki hayot haqiqatlarini, adolatsizlik, tinchlik, tenglik va umumbashariy qadriyatlarni targ‘ib qiladi. San’atning jamiyatga ta’siri, insonlar tafakkuriga yetkazayotgan xabarlari, zamonaviy rangtasvirda ifoda vositalari bilan bog‘liq jihatlar ko‘rib chiqiladi.