SYMBOLS OF COLOR IN NAVOI'S WORKS (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2025)
Ushbu  maqolada  Alisher Navoiy ijodida  rang bilan   bog’liq  ramziy  obrazlar  yaratishning  asoslari,  o’zbek mumtoz she’riyatida  tutgan  o’rni,  ado  etayotgan  vazifasi  haqida  to’xtalib  o’tildi. Rang  bilan  bog’liq ramziy  obrazlar  o’zbek  she’riyatining   badiiyligini, jozibadorligini,  ta’sir  etish  qudratini  oshirishga  xizmat  qiladi. Alisher Navoiy  she’riyatda   rang  ramzlari  fikrni  aniq,  lo’nda va  obrazli   ifodalash  vositasi    sifatida  misollar  yordamida  tadqiq   etilgan.