“BIRIKTIRUVCHI TO‘QIMALAR: TOG‘AY VA SUYAK TO‘QIMASI” (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2025)
Ushbu maqolada biriktiruvchi to‘qimalarning ikki asosiy turi – tog‘ay va suyak to‘qimalari haqida so‘z yuritiladi. Ularning tuzilishi, funksiyasi, biologik ahamiyati, shuningdek, organizmdagi asosiy vazifalari yoritilgan. Maqolada tog‘ay va suyak to‘qimalarining o‘zaro farqlari, rivojlanish bosqichlari va ularni hosil qiluvchi hujayralar (xondrositlar va osteositlar) haqida ham batafsil ma’lumot berilgan. Mazkur maqola tibbiyot, biologiya va anatomiya sohasidagi o‘quvchilar hamda tadqiqotchilar uchun foydali manba bo‘lib xizmat qiladi.