“Boshlang‘ich sinflarda nutq madaniyatini rivojlantirishda zamonaviy metodlardan foydalanish” (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2025)
Mazkur maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida nutq madaniyatini shakllantirish va rivojlantirishda zamonaviy pedagogik metodlarning roli tahlil qilinadi. Nutq madaniyati — bu o‘quvchining o‘z fikrini aniq, ravon, madaniyatli ifoda etish qobiliyatidir. Ushbu jarayonda interfaol metodlar, axborot-kommunikatsiya texnologiyalari va ijodiy topshiriqlardan foydalanishning samaradorligi yoritiladi. Shuningdek, dars jarayonida o‘quvchilarning og‘zaki va yozma nutqini rivojlantirishga qaratilgan metodik yondashuvlar amaliy misollar asosida ko‘rib chiqiladi.