O‘ZBEKİSTON RESPUBLİKASİDA KORRUPSİYAGA QARSHİ KURASHNİNG HUQUQİY MEXANİZMLARİ: SAMARADORLİK VA MUAMMOLAR. (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2025)
Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasida korrupsiyaga qarshi kurash sohasida shakllantirilgan huquqiy mexanizmlarning mazmun-mohiyati, amaliy samaradorligi hamda mavjud muammolari yoritilgan. So‘nggi yillarda korrupsiyaga qarshi kurashish borasida amalga oshirilgan huquqiy islohotlar, xususan, “Korrupsiyaga qarshi kurashish to‘g‘risida”gi Qonunning qabul qilinishi, Korrupsiyaga qarshi kurashish agentligi va boshqa institutlarning faoliyati tahlil qilinadi. Maqolada korrupsiyaga qarshi kurashishning xalqaro standartlariga muvofiqlik, institutsional va normativ-huquqiy muhit, hamda amaliyotdagikamchiliklar chuqur tahlil qilinadi. Shuningdek, korrupsiyaga qarshi kurash samaradorligini oshirishga doir takliflar ilgari suriladi.