Til o‘zgarishlarining transformativ tabiati: nazariya va amaliyot (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2025)
Ushbu tezisda til o‘zgarishlarining transformativ tabiati nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Tilning leksik, morfologik, sintaktik va pragmatik darajadagi o‘zgarishlari, shuningdek, ijtimoiy, texnologik va siyosiy omillar ta’siri ko‘rib chiqiladi. Zamonaviy raqamli kommunikatsiya vositalarining tilga ta’siri va o‘zbek tilidagi amaliy misollar asosida tahliliy yondashuv taqdim etiladi. Tadqiqot tilshunoslik, ijtimoiy fanlar va kommunikatsiya sohasidagi mutaxassislar uchun foydali bo‘lishi mo‘ljallangan.