SA’DIY SHEROZIY ‘‘GULISTON’’ ASARI OGAHIY VA SAYFI SAROYI TARJIMALARIDA TIL VA USLUB MASALASI (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2025)
Ushbu maqolada fors-tojik adabiyotining yirik namoyondalaridan biri Sa’diy Sheroziyning  ‘‘Guliston’’ asarining o‘zbek tiliga Ogahiy hamda Sayfi Saroyi tomonidan amalga oshirilgan tarjimalari til va uslubiy xususiyatlar nuqtai nazaridan qiyosiy tahlil qilinadi.Tarjimonlarning tarixiy-madaniy kontekstdagi o‘rni,ularning tarjima uslubi,badiiylikka yondashuvi, leksik va grammatik vositalardan foydalanish xususiyatlari o‘rganiladi.