"PROTEZLASH TURLARI. TISH PROTEZLARINING TASNIFI. ORTOPEDIK STOMATOLOGIYA AMALIYOTIDA QO‘LLANILADIGAN TISH PROTEZLARI." (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2025)
Mazkur maqolada zamonaviy ortopedik stomatologiyada qo‘llaniladigan tish protezlash usullari, ularning turlari va tasnifi haqida batafsil tahlil berilgan. Tish yetishmovchiligi muammosi chaynov, nutq, estetik hamda psixologik funksiyalarga ta’sir qilgani bois, protezlash usullarining to‘g‘ri tanlanishi stomatologik amaliyotda katta ahamiyatga ega. Maqolada protezlashning turlari – fiksatsiyalanuvchi, olinadigan va shartli olinadigan protezlar, ularning konstruktiv va funksional farqlari, zamonaviy texnologiyalar asosida ishlab chiqilayotgan innovatsion materiallar asosida tahlil qilinadi.