YASHIL IQTISODIYOTNING AXBOROT RESURSLARI VA YASHIL IQTISODIYOT UCHUN INSON KAPITALINI RIVOJLANTIRISH. (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2025)
Ushbu maqolada yashil iqtisodiyot konsepsiyasining muvaffaqiyatli amalga oshirilishida axborot resurslarining o‘rni hamda inson kapitalini rivojlantirish muhim omil sifatida ko‘rib chiqiladi. Yashil texnologiyalar, ekologik barqarorlik va raqamli transformatsiyaning integratsiyasi orqali innovatsion yondashuvlar shakllanmoqda. Mazkur jarayonda zamonaviy axborot-kommunikatsiya texnologiyalari, ochiq ma’lumotlar bazalari va ta’lim tizimi orqali malakali kadrlar tayyorlash, ekologik ongni yuksaltirish va yashil ko‘nikmalarni shakllantirish muhim ahamiyat kasb etadi. Maqolada inson kapitalini rivojlantirishda davlat siyosati, xalqaro tajribalar hamda axborot texnologiyalarining roli tahlil qilinadi va istiqboldagi ustuvor yo‘nalishlar taklif etiladi.