YASHIL MOLIYALASHTIRISH TUSHUNCHASI. (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2025)
Yashil moliyalashtirish – bu atrof-muhitga zarar yetkazmasdan iqtisodiy o‘sishni ta’minlashga qaratilgan moliyaviy mexanizmlar majmuasidir. Ushbu maqolada yashil moliyalashtirishning nazariy asoslari, asosiy tushunchalari va zamonaviy moliyaviy vositalari tahlil qilinadi. Xususan, yashil obligatsiyalar, ekologik kreditlar hamda davlat va xususiy sektor o‘rtasidagi hamkorlikning ahamiyati yoritiladi. Shuningdek, xalqaro tajriba asosida yashil moliyalashtirishning muvaffaqiyatli amaliyotlari ko‘rib chiqilib, O‘zbekiston sharoitida uni joriy etish istiqbollari va mavjud muammolar tahlil qilinadi.