SINXRON TARJIMA FANINING NAZARIY ASOSLARI VA ZAMONAVIY AHAMIYATI (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2025)
Ushbu maqolada “Sinxron tarjima” fanining mazmuni, o‘rganish obyekti, asosiy vazifalari hamda zamonaviy texnologiyalar bilan uyg‘unlashgan holdagi o‘qitish jarayoni yoritiladi. Shuningdek, sinxron tarjimonlar uchun zarur bo‘lgan kompetensiyalar, amaliy mashg‘ulotlar va bu fan bo‘yicha kadrlar tayyorlashning O‘zbekiston sharoitidagi dolzarbligi tahlil etiladi.