TARJIMA JARAYONIDA TERMINOLOGIYANING TO`G`RI TANLANISHI VA UNING MUHIMLIGI (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2025)
Ushbu maqolada tarjima jarayonida terminologiyaning to‘g‘ri tanlanishi va uning ahamiyati tahlil qilinadi. Terminlarning aniq va izchil qo‘llanilishi tarjima sifatini oshirishda muhim omil ekanligi ko‘rsatib o‘tiladi. Maqolada terminologiya tanlash bosqichlari, duch kelinadigan qiyinchiliklar va ularni yengish yo‘llari muhokama qilinadi.