KARIESNI OLDINI OLISHNING PROFLAKTIK CHORA TADBIRLARI (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2025)
Karies - bu qattiq tish to'qimalarini yo'q qilishdan iborat patologik jarayon. Bu bolalar va kattalardagi eng keng tarqalgan og'iz kasalliklaridan biridir. Kariyesni davolash va tishlarning normal shaklini tiklashning samarali usullarining xilma-xilligiga qaramay, ularning yo'q qilinishini oldini olish yaxshiroqdir. Kariesning oldini olish uning paydo bo'lishining asosiy sabablariga qarshi kurashga asoslangan.