O'SPIRIN YOSHIDAGI O'QUVCHILARNI KASBIY SHAKLLANISHIDA PSIXOLOGIK XIZMATNING ROLI (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2025)
Ushbu maqolada o‘spirin yoshidagi o‘quvchilarning kasbiy shakllanish jarayonida psixologik xizmatlarning o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Muallif ushbu jarayonning psixologik, pedagogik va ijtimoiy omillarini chuqur o‘rganib, maktab psixologlarining kasbiy yo‘naltirishdagi asosiy vazifalarini aniqlaydi. Mavzuga doir O‘zbekiston Respublikasi Prezidentining tegishli farmonlari, ta’lim sohasidagi islohotlar hamda xalqaro tajribalar tahlil qilinib, psixologik xizmatning zamonaviy modelini taklif etish zarurligi asoslab beriladi. Maqolada o‘quvchilarning kasbiy qiziqishlarini shakllantirish, motivatsiyani oshirish va ongli kasb tanloviga yo‘naltirishda psixologik yondashuvning amaliy jihatlari yoritilgan.