KORXONA RIVOJLANISHIDA SOLIQ IMTIYOZLARIDAN SAMARALI FOYDALANISH (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2025)
Ushbu maqola korxonalar rivojlanishida soliq imtiyozlarining ahamiyatini tahlil qiladi. Maqolada soliq imtiyozlarining tadbirkorlik faoliyatini rag'batlantirish, investitsiyalarni jalb qilish va iqtisodiy o'sishni ta'minlashdagi roli ko'rib chiqiladi. O'zbekiston misolida, "Yoshlar tadbirkorligi" dasturi doirasida taqdim etilgan soliq imtiyozlari orqali yosh tadbirkorlarning biznes faoliyatini qanday rivojlantirishi va innovatsion g'oyalarni amalga oshirish imkoniyatlari tahlil etiladi. Maqola, shuningdek, soliq siyosatining samarali rejasi va davlat yordamining ahamiyatini yoritadi. Natijada, soliq imtiyozlaridan samarali foydalanish orqali korxonalar raqobatbardoshligini oshirish va mahalliy iqtisodiyotga ijobiy ta'sir ko'rsatish imkoniyatlari ko'rsatiladi.