KIYIM DIZAYNIDA 3D TEXNOLOGIYALARNING QO‘LLANILISHI VA RAQAMLI MODANING KELAJAGI: INNOVATSIYALAR, IMKONIYATLAR VA MUAMMOLAR (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2025)
Ushbu maqolada kiyim dizaynida 3D texnologiyalarning qo‘llanilishi va raqamli modaning rivojlanishi o‘rganiladi. 3D texnologiyalar dizaynerlarga tez va aniq modellar yaratish, ishlab chiqarish jarayonida resurslarni tejash hamda ekologik barqarorlikni ta’minlash imkonini beradi. Shuningdek, raqamli moda virtual podiumlar, raqamli kiyimlar va onlayn ko‘rgazmalar orqali moda sanoatining kelajagini shakllantiradi. Maqolada ushbu texnologiyalar yordamida yuzaga kelayotgan yangi imkoniyatlar va ularning ijtimoiy, iqtisodiy hamda texnologik ta’siri tahlil qilinadi.