YANGI O`ZBEKISTONNI BARPO ETISHDA ILM -FAN SOHASIDA ZAMONAVIY GRAFIK DASTURLARNING O`RNI VA AHAMIYATI. (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2025)
Mazkur maqolada so`ngi yillarda  zamonaviy grafik dasturlarning oʻrni va ahamiyatini tahlil qilinadi. Grafik dasturlar qurilish va shaharsozlik, ta’lim, marketing, IT sohasi hamda madaniy merosni raqamlashtirish kabi yoʻnalishlarda qanday qoʻllanilayotgani yoritib beriladi. Shuningdek, ushbu texnologiyalar Oʻzbekistonning iqtisodiy va madaniy rivojlanishiga qanday ta’sir koʻrsatayotgani muhokama qilinadi. Grafik dizayn va 3D modellashtirish vositalari orqali mamlakatning global raqobatbardoshligini oshirish istiqbollari koʻrib chiqiladi. Maqola innovatsion yechimlarning taraqqiyot strategiyasidagi oʻrnini chuqur tahlil qilishga qaratilgan.