UMUMTA’LIM MAKTABLARI O‘QUVCHILARINING JISMONIY TAYYORGARLIGINI ANIQLASH (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2025)
Bugungi kunda mamlakatimizda yoshlar sportini rivojlantirish davlat ahamiyati darajasiga ko'tarilgan. Jumladan, futbolchilarni tayyorlash va xalqaro musobaqalarda munosib ishtirok etish mfsalasi muxim yo‘nalishlardan biridir. Futbolchilarni tayyorlash jarayoning muxim bo‘g‘inidan biri  o'rta ta'lim maktablarida futbol to'garaklarini tashkil etish xisoblanadi. Ushbu futbol to'garaklarida shug'ullanayotgan o'quvchilarning jismoniy va texnik tayyorgarligini oshirish orqali  Futbol akademiyalari  va sport maktablariga  tayyorlash  muhim omil hisoblanadi. Shu sababli, o'rta maktablarda belgilangan to'garaklar sifatini oshirish, o'quv rejalarini takomillashtirish va mashg'ulot jarayoniga innovatsion vositalarni qo'llagan holda futbolchilarni tayyorlash muassasalariga saralab olish tizimini takomillashtirish  Bugungi kundagi  dolzarb muammolardan biri hisoblanadi.