(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2024)
Ushbu maqolada jamiyat hayoti va uning taraqqiyotida ma’naviyatning o‘rni va roli, ahamiyati haqida atroflicha to‘xtalib o‘tilgan. Shu bilan birga har qanday jamiyatning taraqqiyoti, avvalo, uning yetuk va barkamol avlodiga bog‘liqdir, shunday ekan ushbu fikr tarix sinovida tasdiqlanib kelgan haqiqatdir. Ma’naviyat millatning asrlar davomida shakllangan ildizlari, uning tarixiy tajribalari va ijtimoiy-madaniy rivojlanishi bilan uzviy bog‘liq bo‘lgan aqliy intellektual va sobit hissiy dunyosi ekanligi ko‘zda tutilgan.