(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2024)
Mazkur tezisda raqamli iqtisodiyot sharoitida budjet hisobi va nazoratini rivojlantirish istiqbollari ko‘rib chiqiladi. Raqamlashtirish jarayonlari davlat moliyaviy boshqaruvi sohasida shaffoflik va samaradorlikni oshirishga xizmat qilishi mumkinligi ta’kidlanadi. Tezisda blokcheyn, sun’iy intellekt va boshqa raqamli texnologiyalarni budjet hisobi va nazoratiga joriy etishning afzalliklari tahlil qilinadi, ular orqali ma’lumotlarni himoyalash va xarajatlarni samarali boshqarish imkoniyatlari o‘rganiladi. Shu bilan birga, raqamli transformatsiyaning budjet jarayonlariga ta’siri va kelajakdagi rivojlanish istiqbollari haqida fikr yuritiladi.