(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2024)
Ushbu maqola talabaning bilim darajasini statistik metodlar bilan baholash metodikasini o’z ichiga oladi. Maqola ta’lim jarayonida talabaning bilim darajasini baholashning ahamiyati va statistik metodlardan foydalanish imkoniyatlarini muhokama qiladi. Baholash jarayonining maqsadlari, usullari va ma’lumotlarini tahlil qilish vositalari keltiriladi. Statistik usullar, obektivlikni ta’minlash, tahlil qilish va prognoz qilish imkoniyatlari bilan ta’lim sifatini oshirishda muhim rol o’ynaydi. Maqolada shuningdek, kelajakda taklif etiladigan usullar va o’quv jarayonini takomillashtirish uchun zarur bo’lgan chora-tadbirlar haqida fikrlar bildiriladi. Ushbu tadqiqot ta’lim tizimining samaradorligini oshirishga qaratilgan.