(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2024)
Maqolada tilning rivojlanishi va evolyutsiyasi, xorijiy tillarni o‘rganish motivlari hamda tilni o’rganish strategiyalari haqida so‘z yuritiladi. Tilning rivojlanishi evolyutsiyasi insoniyat tarixidagi eng muhim jarayonlardan biridir. Bu jarayon biologik va ijtimoiy omillarning o‘zaro ta’siriga asoslangan bo‘lib, insonning muloqot qobiliyatini shakllantirishda katta ahamiyatga ega. Xorijiy tillarni o’rganish esa hozirgi globallashgan dunyoda zaruratga aylandi. Bu motivatsiya ta’lim, madaniyatlararo muloqot, kasbiy o’sish va shaxsiy rivojlanishga bog’liq.