(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2024)
Мазкур мақолада мактабгача таълим ташкилотларида тарбиячиларнинг касбий компетентлиги, унинг болаларнинг ҳар томонлама ривожланишидаги аҳамияти ҳамда ривожланиш истиқболлари муҳокама қилинган. Тарбиячиларнинг педагогик билимлари, психологик ёндашувлари ва замонавий технологиялардан самарали фойдаланишлари болаларнинг ижтимоий, ақлий ва ахлоқий ривожланишида ҳал қилувчи аҳамиятга эга экани таъкидланади. Тарбиячиларнинг касбий ривожланиши болалар таълимининг самарадорлигига бевосита таъсир кўрсатиб, таълим тизимидаги муҳим омиллардан бири сифатида кўриб чиқилади. Мақолада тарбиячиларнинг компетентлигини ошириш учун зарур бўлган амалий таклифлар ҳам келтирилган.