(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2024)
Ushbu maqolada Markaziy Osiyo xalqlari tarixida bugungi qirg‘izlar yashaydigan hudud o‘ziga xos o‘rin egallashi xususida so‘z boradi. Markaziy Osiyo mintaqasining ajralmas qismi Qirg‘iziston hududiga to‘g‘ri keladi. SHu nuqtai nazardan Qirg‘iziston milliy tarix konsepsiyasi va uning o‘ziga xos jihatlarini o‘rganish muhim jarayonlardan biridir.