(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2024)
Hozirgi adabiy jarayonga tegishli asarlar va ularning tahlili, o’zgacha uslubga xos va mos bo’lgan asarlarning sho’ro adabiyotidan farqli jihatlari ochib beriladi. Hozirgi kundagi asarlarning dolzarb muammolari va ichki kechinmalar haqida so’z boradi. Asarlar tahlilidagi muhim jihatlar, qahramonlarning realistik harakatlari, asarning g’oyasi hamda yangicha uslubdagi fikrlar ketma ketligi asosida yaratilgan yangi davr adabiyoting ko’rkam namunalari haqida qisqacha tahlillar keltirilgan.