(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2024)
Zamonaviy tilshunoslik yo‘nalishlari uchun mos bo‘lgan metodni tanlash va uni tadqiqot ishiga joriy qilish masalasida bir necha qiyinchiliklar mavjud. Bunga asosiy sabab amaliyotda mazkur sohalarning qorishiq holda mavjud bo‘lishi va tadqiqot doirasining bir necha sohalar kesimiga to‘g‘ri kelishida ko‘rinadi. Jumladan, sotsiopragmatika jarayonda pragmatika, lingvistika, sotsiologiya, antropologiya, psixologiya, sotsiometriya sohalari bilan yaqindan hamkorlik qiladi va mazkur sohalarda qo‘llangan metodlardan foydalanadi.