(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2024)
O‘tgan asrning ikkinchi yarmidan boshlab tilshunoslikda “okkazionalizm” termini keng qo‘llanila boshlandi. Okkazionalizm – umumiste’molga muvofiq, tog‘ri kelmaydigan, individual tarzdagi maʼnoga ega bo‘lgan til birligi. Okkazional maʼnoga ega so‘zni hosil qiishda ijodkor turli xil so‘z yasash usullari va so‘z yasash qoliplaridan samarali foydalanadi. Ushbu maqolada lirik asarlarda okkazional so’z va ma’nolarning qo’llanilishi bilan bog’liq masalalar tahlil etilgan.