(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2024)
Ushbu maqolada tijorat banklarning iqtisodiyotdagi ro‘li va unga ta’sir qiluvchi omillarga bog‘liq bo‘lgan muhim jihatlar va ushbu mavzuning dolzarb masalalari keltirilgan. Bundan tashqari respublikamiz tijorat banklarining ba’zi faoliyat tahlili, kapitali miqdori va dinamikasi, ustav kapitalining o`z mablag`laridagi ulushi hamda ularning kapitallashuv darajasini tavsiflovchi ko`rsatkichlar holati tahlil qilingan va xulosalar berilgan.