(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2024)
Bolalarda sil infektsiyasi kasalligida buyrak patologiyasi o‘chrashi bolalar nefrologiyasi va ftiziatriyada keng tarqalgan muammo hisoblanadi. Yangi aniqlangan barcha sil kasalligi bilan og‘rigan bemorlarning asosiy guruhini Sog‘liqni saqlash va ijtimoiy rivojlanish vazirligida tibbiy yordam oladigan bemorlar - 80,9%, jazoni ijro etish muassasalarida bemorlar - 12%, boshpanasizlar - 1,8%, chet el fuqarolari - 1,9%, boshqalar - 3, 4% tashkil qilmoqda.