(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2024)
Maqolada o`zbek folklor ijrochilik san`atida qo`shiq janri xususida so`z boradi. Uzoq tarixiy taraqqiyot davomida xalq qo`shiqlari mifologik tafakkurdan badiiy tafakkurga aylanib borgan. Shuning uchun qo`shiqlarda qadimiy tasavvur izlari bilan bir qatorda, o`rta asrlarda, hamda kuni kecha yoxud bugun yuz berayotgan voqealarning, kechinmalar o`z ifodasini topadi. Maqolada qo`shiq janri batafsil yoritishga harakat qilingan.