(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2024)
тумтоқ воситалардан шикастланиш холатларида, шу жумладан қўшма ёки кўп сонли жароҳатларда шикастланишларнинг юзага келиш муддатини аниқлаш масаласи замомнавий суд тиббиётида хозиргача долзарб муаммо бўлиб қолмоқда. Бу холат аъзо ва тўқималарнинг умумий ва махаллий жавоб реакциясининг динамикаси ва ривожланиш даражаларига тўғридантўғри ёки билвосита таъсир қилувчи омилларнинг жуда хилма-хиллиги билан изохланади.