(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2024)
Жаҳон соғлиқни сақлаш ташкилоти маълумотларига кўра, дунёда 5 миллиардга яқин одам паразитар касалликлар ва гелминтозлар билан касалланган, яъни бу сайёрамиз аҳолисининг катта қисмини ташкил этади. Шу билан бирга, ЖССТ экспертларининг фикрига кўра, гелминтозлар маълум даражада “Эътибордан четда қолган касалликлар” га айланди - уларнинг тиббий ва ижтимоий аҳамияти бутун дунёда етарлича баҳоланмайди. Ҳатто эндемик мамлакатларда ҳам соғлиқни сақлаш органлари ва аҳоли томонидан уларга етарлича эътибор берилмайди.