(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2026)
Mazkur tezis ingliz va o‘zbek tillarida “vaqt” mazmunini ifodalovchi leksik birliklarning qiyosiy tahlilini taqdim etadi. Vaqt kategoriyasi har bir tilda o‘ziga xos usullar va birliklar orqali ifodalanadi. Tezisda ingliz va o‘zbek tillarida vaqtni ifodalash vositalari (masalan, vaqt birliklari nomlari, kun qismlari atamalari, frazeologizmlar va grammatik shakllar) o‘rganilib, ularning semantik va madaniy jihatdan farqlanish xususiyatlari yoritiladi. Tahlil natijasida har ikki tildagi umumiy va o‘ziga xos jihatlar ochib beriladi hamda vaqt konseptining lingvistik ifodasi milliy tafakkur va madaniyat bilan bog‘liqligi xulosa qilinadi.