(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2026)
Ўзбекистон Республикасида бозор иқтисодиётининг ривожланиши ва тадбиркорлик муносабатларининг кенгайиши билан бирга корпоратив субъектлар ўртасида юзага келадиган низолар сони ҳам изчил ортиб бормоқда. Давлат суд тизимига тушаётган тижорий ва корпоратив низоларнинг кўплиги — фақат иш юки муаммоси эмас, балки низони ҳал қилишнинг самаралироқ, тезроқ ва иқтисодий жиҳатдан мақсадга мувофиқ механизмлари ривожланиши учун жиддий ижтимоий эҳтиёждир.