(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2026)
Ushbu maqoladada ammiak (NH₃) gazini yuqori sezuvchanlik bilan aniqlashga mo‘ljallangan optik sensor ishlab chiqishning dastlabki bosqichi — adabiyotlar tahlili va sensor tamoyilini tanlash — yoritilgan. Maqsad: elektrokimyoviy, MOS va optik sensor texnologiyalarini solishtirish, optik usulning ustunliklarini asoslash hamda keyingi eksperimental bosqich uchun tayanch qoidalarni shakllantirish. Tahlil natijalari NDIR va TDLAS texnologiyalarining ammiak monitoringi uchun optimal ekanligini ko‘rsatdi.