(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2026)
Bachadon bo‘yni intraepitelial neoplaziyasi (CIN) ayollar orasida keng tarqalgan patologiya bo‘lib, uning asosiy etiologik omili inson papilloma virusi (OPV) hisoblanadi. Kasallikni erta aniqlash bachadon bo‘yni saratonining oldini olishda muhim ahamiyatga ega. Zamonaviy diagnostikada Pap-test, OPV test va kolposkopiya asosiy usullar hisoblanadi. Ushbu tezisda ushbu usullarning diagnostik samaradorligi, afzallik va kamchiliklari hamda ularning kombinatsiyalangan qo‘llanilishi tahlil qilinadi.