(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2026)
Maqolada inson resurslarini boshqarishning zamonaviy usullari, ularning tashkilot faoliyatidagi o‘rni hamda korxona samaradorligini oshirishdagi ahamiyati ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Inson resurslarini boshqarish tizimining asosiy yo‘nalishlari, xodimlarni tanlash, baholash, rivojlantirish va rag‘batlantirish mexanizmlari ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, zamonaviy HR texnologiyalarining qo‘llanilishi, raqamli boshqaruv tizimlari hamda inson kapitalining iqtisodiy rivojlanishdagi roli yoritilgan.