(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2026)
Ushbu tezisda o‘zbek va ingliz tillarida yaratilgan matbuot matnlaridagi lingvomadaniy xususiyatlar qiyosiy tahlil qilinadi. Tadqiqotda matbuot tilining milliy mentalitet, madaniy qadriyatlar va kommunikativ kontekst bilan bog‘liqligi yoritiladi. Shuningdek, tarjimada yuzaga keladigan lingvomadaniy tafovutlar va ularni to‘g‘ri ifodalash muammolari tahlil etiladi.