(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2026)
ushbu maqolada integratsiyalashgan innovatsion ta’limning boshlang‘ich sinf o‘quvchilarini faollashtirishdagi nazariy-metodik asoslari keng yoritilgan. Fanlararo integratsiya, innovatsion pedagogik texnologiyalar, interfaol metodlar va axborot-kommunikatsiya vositalari orqali o‘quvchilarning bilish faolligi, mustaqil fikrlashi, ijodiy qobiliyatlari hamda kommunikativ kompetensiyalarini rivojlantirish masalalari tahlil qilingan. Shuningdek, integratsiyalashgan darslarni tashkil etishning samarali shakllari, o‘qituvchining roli va ta’lim jarayonidagi tarbiyaviy jihatlar batafsil ochib berilgan.