(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2025)
O‘pka saratoni dunyo bo‘yicha eng ko‘p uchraydigan va o‘limga olib keluvchi kasalliklardan biridir. Uni erta bosqichda aniqlash bemor hayotini saqlab qolishda muhim ahamiyatga ega. Kompyuter tomografiyasi (KT) tasvirlari o‘pka saratonini aniqlashda eng ishonchli diagnostik vositalardan biri hisoblanadi. So‘nggi yillarda sun’iy intellekt va chuqur o‘rganish algoritmlarining rivojlanishi KT tasvirlari asosida avtomatlashtirilgan diagnostika tizimlarini yaratishga imkon berdi. Ushbu maqolada KT tasvirlari asosida o‘pka saratonini aniqlashda qo‘llanilgan yondashuvlar, ularning afzalliklari va cheklovlari tahlil qilinadi.