(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2025)
Bozor iqtisodiyotining ustunligini ta’minlovchi muhim xususiyati unda barcha xo’jalik yurituvchi sub’ektlarning o’zaro raqobat asosida faoliyat yuritishi hisoblanadi. Raqobatchilik sharoitida faoliyat yuritish barcha korxonalardan xarajatlarini tejagan xolda xo’jalik faoliyatini tashkil etishni talab qiladi. Aks holda ular raqobatda yutqazadilar.