(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2025)
Ushbu maqolada taloqning anotomik va mikroskopik tuzilishi, fiziologik funksiyalari, ontogenezda tutgan oʻrni, gematologik va immunologik jarayonlardagi ishtiroki, shuningdek, klinik ahamiyati yoritib berilgan. Taloqning patologik holatlari, diagnostik usullari va davolash yondashuvlari bayon etilgan. Maqola taloq faoliyatining inson salomatligidagi oʻrnini kompleks yondashuv asosida koʻrsatdi.