(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2025)
Ushbu tezisda korxonada innovatsion faoliyatni rivojlantirish jarayonida standartlashtirish tizimining tashkiliy va metodologik asoslari tahlil etiladi. Innovatsion jarayonlarning murakkabligi va noaniqligi sharoitida moslashuvchan standartlashtirish modeli, raqamli standart boshqaruv tizimi, riskga asoslangan yondashuv, xodimlar kompetensiyasini me’yorlashtirish hamda xalqaro standartlar integratsiyasining strategik ahamiyati ilmiy asoslangan holda ochib beriladi. Tezis korxonalarda innovatsion texnologiyalarni joriy etishning zamonaviy mexanizmlarini takomillashtirishga xizmat qiluvchi yangi ilmiy takliflar, konseptual yondashuvlar va tizimli boshqaruv modellarini taklif etadi. Tadqiqot natijalari innovatsion boshqaruvni modernizatsiya qilish, samaradorlikni oshirish va korxona raqobatbardoshligini kuchaytirishga qaratilgan amaliy ahamiyatga ega.