(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2025)
Ushbu maqolada lotin tilining zamonaviy tibbiy ta’lim jarayonidagi ahamiyati, uning klinik fanlar bilan bog‘liqligi va integrativ o‘qitishning samaradorligi tahlil qilinadi. Lotin tili tibbiy terminologiyaning universal va tarixiy jihatdan barqaror asosini tashkil qilib, anatomik tuzilmalar, farmakologik atamalar, klinik tashxislar va xalqaro tasniflar tizimida yetakchi o‘rin egallaydi. Integrativ yondashuvlar, ya’ni lotin tilini anatomiya, gistologiya, farmakologiya va klinik fanlar bilan bog‘lab o‘qitish talabalarning terminologik savodxonligini, ilmiy fikrlashini va klinik tafakkurini sezilarli darajada rivojlantirishi aniqlangan. Maqolada raqamli texnologiyalar, 3D anatomiya platformalari, keys-metodlar va klinik simulyatsiya kabi innovatsion vositalarning lotin tilini o‘qitishdagi o‘rni ham ko‘rsatib beriladi. Tadqiqot natijalari lotin tilining zamonaviy tibbiy ta’limning ajralmas bo‘lagi ekanini, shuningdek, tibbiyot mutaxassislarining global muloqoti va ilmiy izlanishlari uchun muhim terminologik asos yaratishini tasdiqlaydi.