(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENCE, 2025)
Bronxit: zimdan yaqinlashgan xavf va uning samarali himoya yoʻllari. Dunyo boʻyicha har yili millionlab bemor bronxit tashxisi bilan ro‘yxatga olinadi. O‘tkir bronxit qisqa muddatli, ammo og‘ir kechadigan yallig‘lanish jarayoni bo‘lsa, surunkali bronxit esa uzoq davom etib, nafas tizimi faoliyatida jiddiy buzilishlarga olib keladi. Kasallikning dastlabki belgilarini erta aniqlash, xavf omillarini bilish va profilaktika choralariga amal qilish bronxit oqibatlarini sezilarli darajada kamaytiradi.